Reklama
 
Blog | pavel victorin

To jsme na tom v kultuře tak špatně?

pavel victorin

11. 8. 2011 08:08

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku Tisknout Odeslat e-mailem

 

iHNED, 10. 8. 2011: Bývalý ministr kultury Milan Uhde se stal předsedou Rady České televize po Jiřím Baumrukovi, který ve funkci skončil v červnu. Uhde byl členem Rady ČT již od roku 2008.

„Jsem v radě již tři roky,“ řekl ve svém předvolebním proslovu Uhde, který byl zvolen do Rady ČT v roce 2008. „Vystupoval jsem zde v určitém duchu nebo směru a chci v tomto kritickém duchu pokračovat,“ dodal.

Reklama

Pramen: http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-52546420-milan-uhde-byl-zvolen-predsedou-rady-ct-jako-jediny-kandidat

 

Komentář

Spoluobčané, jako Doc. PhDr. Milan Uhde /1936/, jsou pro mne přinejmenším podezřelí, když ne přímo nedůvěryhodní, pro svou trapnou probolševickou minulost.

Jako Pražák, ctitel rock and rollu a pamětník koncertů nezapomenutelného Miky Volka /1943 – 1996/ s jeho Crazy Boys a dalších rockových /tehdy „bigbeatových“ kapel/ v Lucerně, nemohu lidsky přijít na jméno někdejšímu svazákovi, který se v mládí v rodném městě prý „proslavil“ na poli socialistické kultury tím, že umanutě pobíhal po  Brně a vyhledával zakázané rock and rollové produkce svých generačních vrstevníků, aby je nekompromisně nahlašoval na příslušné stranické orgány, včetně SNB /pro nepamětníky – tehdejší Policie/, protože tehdy šlo o nepřípustnou „ideologickou diverzi“.

O „mravní hodnotě“ uvažování“ Milana Uhdeho „za mlada“ svědčí jeho „umělecká tvorba“ z padesátých let /viz příloha/.

Jak z příslušných odborných pramenů známo, žebříček mravních hodnot /tzv. „vyšší city“/, ke kterému lidský jedinec dozrává zhruba ve věku okolo 4 let, si v sobě bez principiální změny každý neseme celým životem až do skonu. Proto nechovám k Milanu Uhdemu důvěru.

Přiznávám, že mne dnes docela udivuje, že do prestižní funkce v radě ČTV byl jako nejvhodnější ze zhruba tří milionů dospělých občanů našeho státu, vybrán právě občan nacházející se v polovině svého osmého životního decennia, pro mne navíc mravně ne zcela důvěryhodný.

To jsme na tom u nás tak špatně také v kultuře?

 

Příloha: http://www.halonoviny.cz/articles/prints/224933