Reklama
 
Blog | pavel victorin

Intolerance jako cesta ČR zpět z civilizované Evropy?

Quo vadis, Česká republiko? Chce náš současný prezident, abychom se opět připojili k Moskvě, anebo iracionálně uvažuje o ČR jako nezávislém „druhém Śvýcarsku“?

 

 

iDNES, 8. srpna 2011: ……. Hájkovi se nelíbí, že pražský primátor a starosta Prahy 1 převzali záštitu nad Festivalem tolerance Prague Pride.

Na jeho výtce vůči organizování festivalu homosexuálů a lpění na slovu „deviace“ by nebylo takřka nic zvláštního, protože svérázné výroky Petra Hájka jsou dostatečně známy. Často jsou to konstrukce, které mají jediný cíl. Vyvolat protireakci. Nicméně nejde o vyvolání veřejné debaty, protože Hájkovy výroky jsou v krajní poloze, která už žádnou diskusi neumožňuje.

Tentokrát se však kolem Hájkova radikálního postoje seskupilo celé společenství, od prezidenta republiky až po ministerského úředníka Ladislava Bátoru. Společenství se semklo kolem tvrzení, že festival Prague Pride je projevem homosexualismu.

Reklama

V tomto postoji je obsaženo vše. Petr Hájek a kol. nejsou schopni realitu vnímat jinak než ideologicky. Kterýkoliv projev „odlišného“ je v jejich očích ideologickým postojem, od odmítání dřevorubců v Národním parku Šumava až po obyčejný festival tolerance občanů, kteří chtějí upozornit na sexuální menšiny a jejich problémy.

…… Zbývá ještě zamyslet se právě nad touto otázkou – Jsou lidé kolem Ladislava Bátory a Petra Hájka ad hoc společenstvím /pouze pro tento případ/, nebo skutečně vzniká krajně radikální uskupení státních úředníků, kteří nejsou nikým voleni, jak by za normálních okolností dodal pan prezident? Nebo mají či budou mít politické ambice?

 …… Doposud složená mozaika ukazuje, že se o politizaci netolerance někdo pokouší.

 

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/komentar-svet-podle-hajka-jenom-ideologie-fgg-/domaci.aspx?c=A110808_173934_domaci_abr

 

 

Komentář

Intolerance vůči homosexuálům a jiným „nemarxistům“, jakož i odmítnutí stanovisek USA, Kanady a několika dalších demokratických států ze západní Evropy, které byly v médiích zveřejněny k intolerantnímu postoji prezidenta Klause a některých vládních představitelů k pochodu gayů a lesbiček Prahou, zapadají do celkové koncepce Klausovy politiky.

Náš druhý polistopadový prezident přece zcela zjevně trvale usiluje o vyčlenění našeho státu z EU a z „Klubu demokratických států západního typu“, obsahujícího i zámořské demokracie.

Současný prezident, kromě odlišné vnitropolitické ideologie, rovněž mezinárodně prosazuje opak, než jeho předchůdce Václav Havel, který oproti jemu, naopak byl představiteli západních demokratických států velice uznávaný.

Intolerance v ČR se zdá být na vzestupu. Je to zřejmé z internetových diskuzí, z násilných činů jako pomlácení hostů v baru mladíky s mačetami v Novém Boru, z agresivního jednání řidičů na silnicích a jinde.

Samozřejmě všechno co prosazoval Václav Havel nebylo bez chyb, avšak Klausův program se jeví nesporně horší. Chybnými polistopadovými kroky našeho státu bylo prosazení privatizace „při zhasnutí“ jako správného „systémového základu“ naší tržní ekonomiky. Chybným krokem, či přímo chybnou cestou, je brojení proti EU, jakož i výpady hradního kancléře proti prezidentu Obamovi a americkému lidu popíráním Al Kajdy a jejích útoků 11.9.2001.

Do této „cesty do nikam“ zapadá současná arogance se kterou náš prezident s některými svými „věrnými“ nedůtklivě odmítají dobře míněná doporučení větší tolerance vůči gayům a lesbičkám v ČR. Jde o civilizované  západní státy, které jsou jak v oblasti demokracie, tak ekonomiky, nesporně daleko před námi.

Václav Klaus se pro úspěšný polistopadový vývoj ČR stále méně ukazuje být slibovanou výhrou, nýbrž jako celkovou prohrou ekonomickou a rovněž ideologickou, zejména mravní. Mají podle jeho vize ideologicky a ekonomicky náš stát ovládnout, kromě korupčníků a zlodějů, ještě intolerantní xenofobové?

Vedle některých objektivních chyb našeho slavného prvního polistopadového prezidenta, jako byla akceptace legitimní mutace zaniklé státostrany do nové státotvorné „demokratické KSČM“ a zavlečení charakterově pokřivených husákovských komunistů do státní správy, stane se jeho „objev“ nevýznamného a neznámého ekonoma Václava Klause jako „formátu pro politiku“, Havlovou státnickou chybou největší?

 

PS Nejsem homosexuál a ani mne k nim nevážou osobní sympatie